Szervezők

FesztiváligazgatóDSCF0351
Kovács Zalán László – tubaművész
Kovács Zalán László tubaművész, többszörös nemzetközi versenygyőztes szólista, kamarazenész. A Zeneakadémia Doktori Iskoláján DLA tanulmányokkal szerzett abszulotóriumot, az ELTE Szociológiai Doktori Iskolájában pedig PhD képzésben vesz részt.  Számos hanghordozó, TV- és rádiófelvétel készült játékával. Kiemelkedő kulturális és tudományos programok létrehozása fűződik a nevéhez.  Az Egressy Béni Művészeti Szakközépiskola és a Vienna Konservatorium Budapest zeneművészeti egyetem tubatanára.
www.kovacszalan.hu

 

KoordinátorBalla Tímea
Balla Timea – rendezvényszervező
Balla Timea életének gyerekkora óta része a zene. A Szent István Zeneművészeti Szakközépiskola tuba tanszakán folytatta tanulmányait, több zenekarban is játszott. Rendezvényszervezői pályafutása során több kulturális és sportrendezvény szervezésében és lebonyolításában részt vett (Kapolcska Program, Ntone Hungarian Open Mind Cup, HR Fest) A zene mellett a másik szenvedélye a kézműveskedés, saját alkotó kuckója a Mondala Műhely.

Sipos József magassabb dobozbanPR és kommunikációs vezető
Sipos József – kommunikációs szakember
Bölcsész, majd közgadasági egyetemi tanulmányai mellett újságírói képesítést is szerzett. Pályáját televíziós-rádiós szerkesztőként kezdte, és korán bekapcsolódott a hazai és nemzetközi marketing/reklám/pr tevékenységekbe. Részt vett a Rádio Danubius, valamint a Lintas Reklámügynökség alapításában. Később olyan nagyvállalatok , mint az Aegon, majd a MOL, az Allianz és az UniCredit ügyvezető igazgatójaként dolgozott. Több nagyszabású rebranding fűződik a nevéhez, jelenleg első számú vezetők tanácsadójaként is folytat tevékenységet. A szakember oktatói feladatokat a Corvinus, valamint  a Metropolitan (korábban Üzleti és Kommunikációs Főiskola) egyetemeken vállalt. Angolul és németül beszél felsőfokon. Nős, két felnőtt gyermek édesapja.

Muzikológiai szakreferens
Tóth Endre – zenetörténész

tothendre12010-ben szerezte diplomáját a Zeneakadémia muzikológia szakán, majd az intézmény Doktori Iskolájának ösztöndíjas hallgatójaként a táncházmozgalommal foglalkozott. Mindennapjait azonban nem a tudományos kutatás, hanem a zenei ismeretterjesztés iránt érzett elkötelezettsége határozza meg, így gyakran lehet vele találkozni Budapest legfontosabb hangversenytermeinek (Zeneakadémia, Müpa Budapest) műsorvezetőjeként, muzsikusokkal folytatott beszélgetések moderátoraként, továbbá rendszeresen kérik fel őt ismeretterjesztő előadások tartására is. Zenekritikusi munkásságáért 2015-ben megkapta a Müpa Budapest által alapított Hans Sachs Díjat.

Nemzetközi kapcsolattartóTóthVajnabyTóthÁgi
Dr. Tóth-Vajna Zsombor – orgona- és csembalóművész, orvos
A fiatal régi billentyűshangszer-specialista és karmester Tóth-Vajna Zsombor a fiatal magyar régizenész generáció kiemelkedő alakja tanulmányait a budapesti és amszterdami zeneakadémiákon végezte.
Emellett általános orvosi diplomát is szerzett a budapesti Semmelweis Egyetemen, ahol jelenleg PhD tanulmányokat folytat. Európa számos országa mellett fellépett az Egyesült Államokban is, mint szólista négy billentyűs hangszeren (csembaló, orgona, klavikord, fortepiano) és karmesterként vagy különböző zenekarok continuo-játékosaként.

Budapesti szervező
Meszes Tímea

Gyerekkorában hárfázni vagy fuvolázni szeretett volna, de a szolfézstanára – akinek azóta is hálás -, a cselló tanszakra vette föl, ami után több mint 15 évig le sem tette hangszerét. Magyar és színháztörténet szakon végzett Veszprémben, emellett kommunikáció szakon PR-t, illetve drámapedagógiát tanult. Ötödik éve dolgozik egy színházban kulturális szervezőként. Munkájában azt szereti a legjobban, hogy lehetősége van színházat, kultúrát eljuttatni olyanokhoz is, akiknek erre nem volna lehetősége.
Úgy véli, minden ember életének igen fontos része a zene, még ha ez nem is tudatos. S hogy milyen műfaj vagy stílus áll valakihez a legközelebb, az sem feltétlenül az ízlésen múlik, netán azon, hogy az illető még sokféle zenét nem ismert meg. Tehát Bachot mindenkinek!

Fotó: Bege Nóra

Határontúli kapcsolatok
Schnelczer Tünde

A kultúra közelsége mindig fontos szerepet játszott az életében. 9 éves
kora óta néptáncol. Először Felvidéken a Rakonca Táncegyüttesben, majd Budapesten a Kertész Táncegyletben és a Szentendre Táncegyüttesben. A néptánc mellett hegedülni tanult.
A Pázmány Péter Katolikus Egyetem elvégzése után az Égtájak Irodánál, a Hagyományok Házában dolgozott, jelenleg egy kulturális központban teljesíti kulturális misszióját.