Fellépők

Lakatos György – fagott

lakatos_gyorgy

Európa szinte minden országában koncertezett, vagy tanított, de turnézott Amerikában, Kanadában, és Izraelben is. Repertoárja rendkívül széles, a reneszánsztól a kortárs zenéig minden területen magas színvonal jellemzi. Számos ősbemutató fűződik a nevéhez. Fellépett a németországi Nauheimben Josef Püchner hangszerkészítő 80.születésnapján rendezett ünnepi koncerten.

Madarász Iván – zongora

madarasz_ivan

Madarász Iván Kossuth-díjas és Erkel Ferenc-díjas magyar zeneszerző. Szinte minden műfajban alkot. Legismertebbek színpadi művei, hangszeres szerzeményei közt megkülönböztetett hely illeti meg fuvolára írott darabjait.

Rohmann Ditta – gordonka

rohmann-ditta

Rohmann Ditta jelenleg doktorandusz hallgató a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián, fellép szólistaként, kamarazenészként és a Chamber Orchestra of Europe vendégeként, miközben 2009 őszétől a debreceni egyetemen tanít.

Bábel Klára – hárfa

babel-klara

Bábel Klára korosztályának egyik kimagasló tudású hárfása. Családjában nem volt hivatásos zenész; édesapja Bábel István, a budapesti Pléh Csárda tulajdonosa, rokoni kapcsolat köti Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsekhez.

Nagy Judit (fuvola) és Konta Noémi (csembaló)

Mindketten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Doktorandusz hallgatói vagyunk és már a kezdetektől fellépői a Bach Mindenkinek Fesztiválnak. Idén kiváló akusztikai körülmények között, a Kálvin téri aluljáróban fogunk eljátszani három fuvolaszonátát. Számunkra ez egy jó alkalom, hogy a fuvolaszonátákból átfogó élményt és tapasztalatot szerezzünk. Bach fuvola szonátáiból a h-moll, C-dúr és az e-moll szonátát hallgathatja majd meg a nagyközönség.

Rajk Judit – énekművész

Rajk_Judit

Rajk Judit énekművész. Budapesten született. Bölcsésztanulmányokat folytatott, majd énekművész diplomát, 2009-ben pedig “Summa cum laude” minősítéssel doktori fokozatot  szerzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Jelenleg ugyanott az Egyházzene Tanszakon egyetemi docens, magánének-hangképzést, ének módszertant és hangképzéstörténetet tanít. 2013 szeptemberétől a kecskeméti Kodály Zoltán Intézetben is tanít.

Bojta Zsuzsanna mezzoszoprán

mancini6

Koncert- és operaénekes. Oratóriumok alt szólistája.
Az énekesi pályára felé 17 év gordonkázás után fordult, talán éppen ezért maradt Bach
zenéje számára minden zene kezdő- és végpontja. Repertoárján van az összes nagy
Bach oratórium: passiók, kantáták, h-moll mise, Magnificat, Karácsonyi oratórium…
Mindezek közül mégis az Erbarme dich az ária, amely a legtöbbet jelenti számára, hiszen
ezt egy alkalommal a várandósság nyolcadik hónapjában énekelhette a Liszt Ferenc kórus
és zenekarral a Szent Mihály templomban egy gyönyörűséges Máté passió keretében.
Négy kisfiú édesanyja, és mindmáig nem tudja eldönteni, hogy „Hivatása: édesanya,
szenvedélye: éneklés”, vagy „Hivatása: énekles, szenvedélye: édesanya”

Tóth Erzsébet – gordonka
Szóló.....
Bachot játszani – szólótól a nagy hatású passiókig – mindig és mindenhol öröm és kihívás. Tehettem és teszem ezt ÁHZ-sként, kamarazenekarok és együttesek tagjaként mind a mai napig és tovább is.
Szatzker Zsanett és Deli Zsolt – harmonika
harmonika
J.S.Bach zenéje a klasszikus harmonikások repertoárjában is fontos szerepet játszik. Szatzker Zsanett és Deli Zsolt harmonikaművészek koncertjén két orgonára írt prelúdium és fúgát és egy triószonátát hallhat majd a közönség. A műsorban Szatzker Zsanett két tanítványa is fellép, Bednanics Norbert és Havjár Bernát Sámuel.

Alföldy-Boruss Csilla  orgonaművész és csembalóművész.

Basel-St Clara Svajc 3 vágott

Budapesten a Liszt Ferenc Zeneakadémián szerezte meg mind két diplomáját. 1979-ben orgonaművészi diplomája után Németországban mesterkurzusokon képezte tovább magát  Harald Vogel és Klaas Bolt professzoroknál, akik a historikus régizenei előadásmód mesterei.

P. Kiszely Deborah

Deborah Kiszely

Kiszely Deborah amerikai születésű zongoraművész 2011 óta tanít zongorát és kamarazenét a Szabolcsi Bence Zeneiskolában, 2013 óta pedig korrepetitor az Erkel Gyula Újpesti Zeneiskolában. Zongoraművészi és tanári munkássága mellett zenetudományi kutatással és kottaközreadással is foglalkozik, nyaranta nemzetközi zenei fesztiválokon korrepetitorként is közreműkődik. Fulbright ösztöndíjasként tartozkodott Magyarországon 1993-től 1995-ig, ahol Dohnányi Ernő munkásságát kutatta, disszertációját a zeneszerző egy kiadatlan zongoraversenyéről készítette, műveit előadta koncerteken. Zongoraművészi doktori fokozatát a City University of New York-tól szerezte 1996-ban. Az előtt Sándor György tanítványaként szerzett zongoraművész-mesteri fokozatot a Juilliard Schoolban, ahol opera- és énekkorrepetálást is tanult Alberta Masiellonál és Marshall Williamsonnál. Az Egyesült Államokban a Gonzaga Egyetemen és a Whitworth College-ban, New Yorkban pedig a Juilliard Schoolban és Queens College-ban tanított, valamint a Lincoln Center Institute művész-tanári programjában vett részt. Az érettségi után egy ösztöndíjnak köszönhetően lehetősége nyilt Magyarországon zenei tanulmányait folytatni, Hambalkó Edit növendékeként.

Pro Fun kórus

DSC_0356

A Pro Fun kórust a budapesti Kodály Zoltán ének-zenei általános iskola volt diákjai alapították 1994-ben.
Saját örömünkre énekelünk.

Simplicissimus Kamaraegyüttes

simplis

„A legvidámabb barokk”, a Simplicissimus Kamaraegyüttes egy 2012. április 30-i alkalmi koncertet követően alakult meg: az akkori előadók a hangverseny sikerén felbuzdulva a megkezdett közös munka folytatása mellett döntöttek. Az együttes azóta visszatérő vendége lett Budapest és vonzáskörzete főbb hangversenytermeinek (Müpa, Óbudai Társaskör, Zenetudományi Intézet, Nádor-terem), kulturális közösségi tereinek (FUGA, Rózsavölgyi Szalon, Lumen, Szimpla Kert), kastélyainak és templomainak.

Flautett Fuvolanégyes

flautett_fuvolanegyes

A Flautett Fuvolakvartett 2010-ben alakult. Mindannyian a győri Széchenyi István Egyetem
Varga Tibor Zeneművészeti Intézetében szereztünk művészi illetve tanári diplomát Ittzés Gergely világszerte
ismert és elismert fuvolaművész osztályában, aki azóta is mentorálja együttesünket.

Szolnoki Légierő Zenekar

szolnoki-zenekar

A magyar katonazene és Szolnok városának meghatározó zenei együttese a MH Légierő Zenekar Szolnok, amely az ország és a város életében betöltött kulturális szerepe vitathatatlan.

Jumbó Tuba Együttes

2

A Jumbó Tubaegyüttes állandó fellépője a Bach Mindenkinek Fesztiválnak. A zenekar Magyarország tubásait toborozza össze egy kis örömzenélésre. A tubás családhoz mindenki csatlakozhat, aki játszik a hangszeren és szeretne a közösség tagja lenni. Az együttes ötletgazdája és karmestere Adamik Gábor a Magyar Állami Operaház tubaművésze.

Tatabányai Madrigálegyüttes

2016. 210

A Tatabányai Madrigálegyüttes 1993-ban alakult. Önállóságát megőrizve 1999.szeptemberében részegyüttese lett Tatabányai Vegyeskórusnak. Az eltelt időben Európa 12 országában szerepeltek. Önállóan is, de sokszor egyesített énekkarban énekelnek is szívesen közreműködnek..
Tagja az “Énekel az ország” Kóruscsaládnak. Évente 2 nagy oratóriumot ( májusban Kodály: Budavári Te Deum, és Rossini: Kis mise a műsor) énekelnek az 500 fős kórusban a Művészetek Palotájában. Áprilisban ünnepi Kodály-koncerten, majd októberben Tatabánya várossá nyilvánításának 70. évfordulóján Charpentier: Te Deum című művének bemutatójára készülnek. Örömmel vesznek részt a Bach évfordulóra rendezett koráléneklési hangversenyen.

Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium billentyűs tanszaka

BACH_koncertek-1

Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium billentyűs tanszaka, Felkészítő tanárok: Alföldy-Boruss Csilla, K. Belák Erzsébet, Monostori Gábor, Tegyei Zoltán

Gallai Judit és tanítványai

DSC_2797

Gallai Judit vagyok, a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola cselló- és kamarazene tanára.
Fontosnak tartom a közös zenélést.a tanítványaimmal. Bach orgonaművei és koráljai gyönyörűen szólnak 4-5 csellón.
Az első “Bach mindenkinek” alkalomra csak a zeneművészeti szakképzős növendékeimet hoztam.
Most a kisebbeket is bevontam a programba. Jó,ha az Állatkert gyermeklátogatói hallhatják kortársaik elmélyült zenélését.

Járdányi Pál Zeneiskola – fagott tanszak
koncert 073

A Járdányi Pál Zeneiskola fagottegyüttese többnyire a magasabb évfolyamú növendékekből áll össze trió-, vagy kvartett formátumban, de némelykor a kisebbekkel kibővülve 6-7 tagúvá is válik a csapat. Eredeti fagottművek mellett sok átirat is szerepel a műsorukon, ezeket tanáruk, Edőcs Ákos György adaptálja a rendelkezésre álló gyerekekre szabva.

Soós Orsolya – hegedű
IMG_20170306_212700

Soós Orsolya a zeneakadémia hegedűművész képzésének utolsó évében jár. A barokk és Bach művei gyerekkorától szerepelnek a repertoárjában.
Jelenleg a Concerto Armonico barokk együttessel dolgozik együtt, több más zenekar és kamarazenei formáció mellett.

Balaska Rebeka – csembaló

17101326_1474130549287238_253300799_o

Balaska Rebeka vagyok, 20 éves, másodéves csembaló szakos hallgató a Zeneakadémián. 7 éves korom óta zenélek, kb. 10 éve foglalkozom Bach zenéjével intenzívebben, s az évek múlásával egyre közelebb kezdett hozzám állni.

Barta Andrea fagott,furulyaművész
1-17269676_10210550507217038_921908298_o
Fagottművészi tanulmányival párhuzamosan furulya előadó művészi diplomát is szerzett, így egyaránt koncertezik fagottosként és blockflötésként is különböző kamarazenei formációkkal, zenekarokkal. Több szóló és kamarazenei verseny díjazottja.

Susovich Szilárd – szaxofon

FB_IMG_1489469696779

Susovich Szilárd vagyok a Szent István Konziba járok szaxofon és hangkultúra szakra. Egyik fő célom hogy a szaxofont közelebb hozzam a barokkhoz, és ez által J. S. Bach műveit a szaxofonhoz is.
Egy üzenetet szeretnék küldeni Bachnak születésnapjának alkalmából, miszerint: Milyen is lett volna ha a hangszerem és a Mester találkozik…?

Kormány Alexander – zongora

Kormány Alexander

Kormány Alexander a törökbálinti Bálint Márton Általános- és Középiskola ének-zene tagozatos
2.d. osztályának 8 éves tanulója. Zenei tehetségére 7 éves korában derült fény, amikor
minden zenei előképzettség nélkül megtanulta eljátszani J.S. Bach
D-moll toccata és fúga c. művének első felét. 2016 nyarától Löwenberg Dániel
zongoraművész úr szakmai irányítása alatt tanul zongorázni
és azóta részesül szisztematikus zenei képzésben.
Ez lesz a harmadik nyilvános fellépése.

Kovács Zalán – tuba

DSCF0351

Kovács Zalán László tubaművész, többszörös nemzetközi versenygyőztes szólista, az Eötvös Loránd Tudományegyetem doktorandusza, a Virtuózok zenei vezetője, a Művészetek Völgye komolyzenei színpadainak felelőse, a Doktoranduszok Országos Szövetsége Művészettudományi Osztályának elnöke, a Hegyvidéki Kulturális Szalon programvezetője, a Bach in the Subways (Bach mindenkinek) magyarországi programigazgatója, a Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes művészeti vezetője, a Zeneakadémia Doktorandusz Önkormányzata elnöki tanácsosa, az Országos Tubatábor főszervezője valamint több kamarazenei formációnak és zenekarnak tagja.

Pintér Kata – oboa

IMG_3205

Pintér Kata oboaművész 2015-ben művész, 2016-ban pedig művésztanár diplomát szerzett a Zeneakadémián. A Magyar Állami Operaház művésze,  a Madách színház különböző produkcióiban rendszeresen közreműködő zenész. Neves karmesterekkel dolgozott együtt különböző hazai és külföldi zenekarokban, mint például Vladimir Ashkenazy, Medveczky Ádám, Kovács János, Takács-Nagy Gábor, Kesselyák Gergely. Több nemzetközi kamaraverseny díjazottja. Számos kamaraformáció tagja, mint például a Triola Fúvósegyüttes, vagy a Múzsák Triója.

Tóth-Vajna Zsombor – csembaló

DSC03680

A fiatal régi billentyűshangszer-specialista és karmester Tóth-Vajna Zsombor a fiatal magyar régizenész generáció kiemelkedő alakja tanulmányait a budapesti és amszterdami zeneakadémiákon végezte.

Sándor Flóra Gabriella – oboa

sandorflora

Sándor Flóra Gabriella jelenleg végzős hallgató a Zeneakadémia oboa MA szakán. Különböző kamaraformációkkal és zenekarokkal koncertezett már Németországban, Csehországban, Olaszországban, Spanyolországban, Angliában és Svájcban. Diplomakoncertje után Németországban folytatja zenei tanulmányait.

 

Szeged

Szegedi Ökumenikus Kórus
Az ökumenizmus (görögül oikumené – földkerekség, a lakott világ, egyetemes, egész világot érintő) a keresztény vallási felekezetek által használt protestáns eredetű fogalom. Melynek lényege a különféle keresztény felekezetek, egymás hitnézetei különbségeinek ellenére tanúsított tolerancia, a felekezeti különbségek helyett a közös pontok, alapvető hitnézeti egyezőségek hangsúlyozása. Közösség vállalás, az együttműködés keresése.
Amikor a Szegedi Ökumenikus Kórus 2011-ben a szegedi Családközpont felkérésére Varjasi Gyula karnagy által magalakult, akkor is az volt az alapvető cél, hogy városunkban felekezeti hovatartozástól függetlenül, énekelni szerető emberek együtt dicsérjék az Urat!
2016-ra egy stabil kórussá formálódtunk. Az évenkénti közös alkalmak fontos szolgálati feladattá alakultak.A Házasság Hetén, az Ökumenikus Imahéten, az Egyházzenei Hónap alkalmán való szolgálatok mind előttünk való célok, melyek közé egy-egy kimagasló lehetőség még tovább erősíti a kórus összetartozását:
Jótékonysági koncert,(Bethesda Gyermekkórház részére)
Közös koncert a pécsi Bárdos kórussal, (Mendelssohn 42. Zsoltár)
Prágai Adventi Kórusfesztivál.
A reformáció 500 különleges feladat elé állítja a kórust!
A fokolar mozgalom nemzetközi kongresszusán fogunk szolgálni Castelgandolfoban/Rómában.
Bach Mindenkinek koncertet városunkban a Szegedi Ökumenikus Kórus rendezi meg elsőször.